Mleczko kokosowe !
Witam, mam dzisiaj dla Was przepis na cudowne mleko kokosowe. Ostatnio sama zrobiłam i wyszło przepyszne !
Przepis na mleczko kokosowe:
- 2 szklanki wiórków kokosowych ( najlepiej takich BIO lub bez konserwantów )
- 2 szklanki wody zagotować lecz nie doprowadzić do wrzenia
Sposób przygotowania :
Dwie szklanki wiórków wsypać do kielicha blendera i wlać do niej jedną szklankę wody gorącej lecz nie wrzącej, wszystko blędować przez 3 minuty do uzyskania białego płynu. Zawartość kielicha przelać przez sitko do miski i łyżką dokładnie odcisnąć. Ponownie włożyć odciśnięte wiórki do kielicha i wlać resztę wody i ponownie blędować, powtórzyć ponownie resztę. Uzyskane mleczko przelać do słoika lub innego pojemnika. Mleczko może być przechowywane przez 4 dni w lodówce. Życzę smacznego :)
o dobry produkt
OdpowiedzUsuńI świetnie smakuje
Usuń